Dr. Onan Falus
Faca Foruma

Thank You
-Given: 14
-Receive: 50
|
a redoslijed ovisi o genetici ili ovisi i o mišićnom radu, i što znači točno "losije misicne skupine"?
Iz moga iskustva, jako je uvjetovano genetikom... Evo ti primjer: ne treniram vec mjesec dana zbog bolesti. Losije skupine su mi prsa i ruke, dobre ledja, noge i ramena. Jedem dovoljno kcal, UHi proteina za odrzati misicnu masu, a sta mislis sta mi se prvo ''smanjilo''? Naravno, nemoj misliti da i dobre skupine nece otici ako ih previse radis ili premalo. Samo ce otici sporije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
oljes
Junior Foruma

Spol: 
Thank You
-Given: 5
-Receive: 5
|
ako preintenzivno vozimo bicikl i potrošimo glikogen iz mišića koji rade-nogu => organizam neće uzimati glikogen iz drugih mišića (prsa, leđa...) nego će doći do katabolizma nogu, tj. razgradnje mišića nogu za proizvodnju energije
ovo bi znaÄilo da, iako nema lokalnog gubljenja sala, postoji lokalni katabolizam ? znaÄi svi oni koji rade tisuće trbuÅ¡njaka dnevno doživljavaju katabolizam istih ?!?!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dr. Onan Falus
Faca Foruma

Thank You
-Given: 14
-Receive: 50
|
Oni koji rade tisucu trbusnjaka dnevno dozivljavaju idi*otizam.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
N_E_Z_N_A_L_I_C_A
Administrator
Hardcore Member

Spol: 
Thank You
-Given: 387
-Receive: 196
C19H28O2
|
Hhahahaha al si lud. Oni koji rade trbšnjaka tisuću i tisuću ne rade ništa samo se pretreniravaju i mišiću ne daju ikakvu šansu da poraste
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kolar
Hardcore Member

Spol: 
Thank You
-Given: 250
-Receive: 18
|
ako preintenzivno vozimo bicikl i potrošimo glikogen iz mišića koji rade-nogu => organizam neće uzimati glikogen iz drugih mišića (prsa, leđa...) nego će doći do katabolizma nogu, tj. razgradnje mišića nogu za proizvodnju energije
ovo bi znaÄilo da, iako nema lokalnog gubljenja sala, postoji lokalni katabolizam ? znaÄi svi oni koji rade tisuće trbuÅ¡njaka dnevno doživljavaju katabolizam istih ?!?! mislim da si dobro zakljuÄio, i moglo bi se reći da je to idiootizam
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
keclu
Hardcore Member

Spol: 
Thank You
-Given: 26
-Receive: 87
...KeVu team...
|
Hhahahaha al si lud. Oni koji rade trbšnjaka tisuću i tisuću ne rade ništa samo se pretreniravaju i mišiću ne daju ikakvu šansu da poraste nisam baš siguran u ovo. Najčešće ti ljudi koji to prakticiraju su zakržljali, ali sa dobro razvijenim trbuhom. Jer trbuh je malo mišić, brzo se oporavlja. Ima kod mene u gymu hrpa nogometaša koji samo noge rade, čučanj, polučučnj, iskorak, stražnji iskorak, nabačaj, trzaj.... blabla... sve u svrhu skoka, eksplozivnosti. Pogađaš, najbolje razvijene skupine su im noge i ne mogu reći da su loše razvijene, a listovi su pozamšni+ BF gornjeg i donjeg dijela se debelo razlikuje, možda i 3 i više %. tako da, kužiš kaj hoću reći... Da napomenem da ne radim 1000 trbušnih na dan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
...its all about the posterior chain. I recommend 14-16 workouts per week... There's no such thing as overtrain folks, and that's all I got to say...
|
|
|
oljes
Junior Foruma

Spol: 
Thank You
-Given: 5
-Receive: 5
|
Hhahahaha al si lud. Oni koji rade trbÅ¡njaka tisuću i tisuću ne rade niÅ¡ta samo se pretreniravaju i miÅ¡iću ne daju ikakvu Å¡ansu da poraste nisam baÅ¡ siguran u ovo. NajÄešće ti ljudi koji to prakticiraju su zakržljali, ali sa dobro razvijenim trbuhom. Jer trbuh je malo miÅ¡ić, brzo se oporavlja. Ima kod mene u gymu hrpa nogometaÅ¡a koji samo noge rade, ÄuÄanj, poluÄuÄnj, iskorak, stražnji iskorak, nabaÄaj, trzaj.... blabla... sve u svrhu skoka, eksplozivnosti. PogaÄ‘aÅ¡, najbolje razvijene skupine su im noge i ne mogu reći da su loÅ¡e razvijene, a listovi su pozamÅ¡ni+ BF gornjeg i donjeg dijela se debelo razlikuje, možda i 3 i viÅ¡e %. tako da, kužiÅ¡ kaj hoću reći... Da napomenem da ne radim 1000 trbuÅ¡nih na dan. ja sam malo karikirao al baÅ¡ mi iznenadilo ovo Å¡to sam proÄitao, jer sam i ja svjedoÄio ovome Å¡to je keclu napisao
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
keclu
Hardcore Member

Spol: 
Thank You
-Given: 26
-Receive: 87
...KeVu team...
|
Hhahahaha al si lud. Oni koji rade trbÅ¡njaka tisuću i tisuću ne rade niÅ¡ta samo se pretreniravaju i miÅ¡iću ne daju ikakvu Å¡ansu da poraste nisam baÅ¡ siguran u ovo. NajÄešće ti ljudi koji to prakticiraju su zakržljali, ali sa dobro razvijenim trbuhom. Jer trbuh je malo miÅ¡ić, brzo se oporavlja. Ima kod mene u gymu hrpa nogometaÅ¡a koji samo noge rade, ÄuÄanj, poluÄuÄnj, iskorak, stražnji iskorak, nabaÄaj, trzaj.... blabla... sve u svrhu skoka, eksplozivnosti. PogaÄ‘aÅ¡, najbolje razvijene skupine su im noge i ne mogu reći da su loÅ¡e razvijene, a listovi su pozamÅ¡ni+ BF gornjeg i donjeg dijela se debelo razlikuje, možda i 3 i viÅ¡e %. tako da, kužiÅ¡ kaj hoću reći... Da napomenem da ne radim 1000 trbuÅ¡nih na dan. ja sam malo karikirao al baÅ¡ mi iznenadilo ovo Å¡to sam proÄitao, jer sam i ja svjedoÄio ovome Å¡to je keclu napisao da... Å to se tiÄe lokalnog gubljenja sala... Kroz 2-3mj. dijete je praktiÄki nemoguće, ali kroz godine, vidite i sami rezultate na primjerima. Neću dalje govoriti jer nemam nikakve podatke, studije ili sliÄno Äime bi potkrijepio svoje izjave, ali priÄam na temelju onoga Å¡to sam vidio. Ista stvar je sa tenisaÄima i rukom kojom igraju(vaskularna i miÅ¡ićava.) velikim dijelom je to do povećanja miÅ¡ićne mase, ali mislim da postoji i lokalno smanjenje BF-a upravo zbog konstantnog zagrijavanja jednog te istog miÅ¡ića. Äisto zapažanja... nemojte me razapet. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
...its all about the posterior chain. I recommend 14-16 workouts per week... There's no such thing as overtrain folks, and that's all I got to say...
|
|
|
mike_os
Natjecatelj JUNIOR
Full Member
Thank You
-Given: 1
-Receive: 19
|
Istina u neku ruku... Imao sam ja brutalno nizak bf al plocice su tu samo ak radim trbusnjake nekih 5 puta tjedno.. apsurd al tako je
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
N_E_Z_N_A_L_I_C_A
Administrator
Hardcore Member

Spol: 
Thank You
-Given: 387
-Receive: 196
C19H28O2
|
Istina u neku ruku... Imao sam ja brutalno nizak bf al plocice su tu samo ak radim trbusnjake nekih 5 puta tjedno.. apsurd al tako je
Ma nije apsurd, ja imam žile preko ramena 365 dana u godini, a drobina mi se umasti skroz a ramena su vretenasta, pa ako je neko ubra prije sam se većinu puta slikavao u majicama da sakrijem "dolje" ali ramena suha uvijek, a sa njima sam i najponosniji Å¡to se tiÄe snage, izgleda itd...dok recimo oni puno i rade (bench, ramena...dakle 2x u tjednu rade vrlo intenzivno!), a jednom sam priÄao sa jednim iskusnim BB koji je proÅ¡ao sito i reÅ¡eto, sa Jamajke je zna ga ekipa Splitska tamnoput je, on je svoje klijente doslovno tjerao na lipozu forsirajući najkritiÄnije toÄke, ali ipak smatram da to djeluje kad je taj BF normalan dakle do nekih maximalnih 17% iznad toga je po meni već skoro pa pretilost u smislu fitnessa, da me se krivo ne shati...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nino
Natjecatelj JUNIOR
Hardcore Member
Spol: 
Thank You
-Given: 13
-Receive: 40
PCT overdoze
|
Odgovor je: - MiÅ¡ićaviji trbuh će uz istu koliÄinu masti izgledati suvlje, imati manji bf% nego onaj manje miÅ¡ićav - TenisaÄi imaju razvijeniju onu ruku (veću miÅ¡ićnu masu) u kojoj drže reket i ta će ruka imati manji bf% od ruke koja je manje razvijena, uz istu koliÄinu masti. - NogometaÅ¡i koji u teretani rade samo noge, imaju razvijenije noge u odnosu na gornji dio tijela. Ukoliko im je po defaultu genetika takva (kod muÅ¡karaca najÄešće jest) da imaju podjednako rasporeÄ‘enu koliÄinu sala po tijelu, noge će im izgledati suvlje, jer će zbog nesimetriÄno veće miÅ¡ićne mase, bf% donjeg dijela tijela biti manji. Lokalno sagorijevanje masnog tkiva, joÅ¡ uvijek, ne postoji. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Realno gledano; Äovjek može znati mnogo, malo, niÅ¡ta, …, ali može i manje od niÅ¡ta: ako zna neÅ¡to Å¡to nije istina, odnosno; ako usvoji neku neistinu.
Onda, prvo treba raditi da dovede svoje znanje do nule, a onda, polako, iznad nule!
|
|
|
suspenzija
Faca Foruma

Thank You
-Given: 8
-Receive: 9
|
znam jednog momka, zna ga i est, znaci samo radi trup, noge ne, i u masi ima vidljive trbusne, dok su ruke masne, u defki ima jos bolje trbusne dok su ruke jos uvik masne, iako mu ruke rade na svakom treningu...po ovome primjeru nema logike 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
remez
PoÄetnik
Spol: 
Thank You
-Given: 0
-Receive: 4
|
Upravo tako. Odrzavanje povoljnog AK profila kroz dan + odrzavanje dovoljnog unosa kcal da pokrije metabolicku potrosnju i osigurava gorivo za biokemijski skup proces anabolizma su dva faktora (uz pametan trening) koji maksimiziraju anabolizam u hormonalnim uvjetima kojima se nalazimo (ako je rijec o egzogenoj hormonalnoj potpori, dvije navedene stavke su naravno vece). No isto tako, moj savjet ljudima je da ako niste bilderi amateri ili jednoga dana i profesionalci, da se ne zamarate previse sa obrocima svaka 2-3 sata, jer ce sa vremenom to postati opsesija koja ne samo da moze imati utjecaj na socijalni zivot, vec i na psihu i stres. A sto se dogadja pod stresom? Luci se kortizol  Trudite se jesti svaka 2-3 sata, ali ako u slucaju da nemozete ili vas to ponekad dovodi u neugodne drustvene situacije, nemorate se zivcirati, niste se unazadili toliko da bi bilo vrijedno spomena. Pa i da se radi o razmaku od 5 sati. Samo se onda potrudite da se radi o cvrstoj hrani, ne prasku, da pojedete mozda nesto i povrca da se usporbi absorbcija, te ako vas bas to toliko muci, malo svjezeg sira ili svinjetine ce pomoci vasoj bigoreksiji da se osjecate bolje  Odlican savjet. Treba se truditi jesti svaka 2-3 sata, no to ponekad moze izazvati neugodne drustvene situacije (dobro receno Onane) pa zato bolje ici koliko se moze i koliko si spreman.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|