BODYBUILDING & FITNESS FORUM
05.09.10, 09:54*

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Napredno pretraživanje  
 Str: 1 2 3 [4]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Vedran Jaksic trening split  (Posjeta: 2754 )
Vedran Jaksic
Vrhunski Znalac!
V.I.P.
Hardcore Member

Spol: Muški

Thank You
-Given: 0
-Receive: 184

Profil WWW
« Odgovor #45 : 08.07.10, 23:41 »

Moja je Hack mašina vertikalna, a pri izvođenju dizanja na prste ne spuštam petu na pod radi bolje kontinuirane tenzije i bolje kontrakcije u gornjem položaju.
U nedostatku Hack mašine isto se može raditi na Smith mašini sa stopalima malo pomaknutim unatrag u odnosu na vertikalu (projekciju šipke).

Druga vježba ostaje vježba s maksimalnim istezanjem: dizanje na prste na Calf mašini:
Evidentirano
Vedran Jaksic
Vrhunski Znalac!
V.I.P.
Hardcore Member

Thank You

Profil WWW
« Odgovor #46 : 12.07.10, 17:38 »

Iz jednog od postova s početka rada Foruma:
List mi je, otkad se natječam, mjerilo koliko veliki smijem biti.
http://bodybuilding-hr.com/index.php?topic=87.msg2168#msg2168
Evidentirano
s
Početnik
*

Thank You
-Receive: 0

« Odgovor #47 : 19.07.10, 22:43 »

Kod treninga sa progresivnim opterećenjem dolazim u situaciju da poslije određenog vremena ne mogu povećavati težinu. Primjera radi, iz tjedna u tjedan povećavam težinu tako da na kraju svake radne serije dovedem mišić do otkaza. Opet idući trening pokušam povećati težinu ali ne mogu podignuti uteg, došao sam do svog limita. Postavlja se pitanje: kako dalje napredovati ako ne mogu povećavati težinu, kako stimulirati mišić na daljni rast jer se mišić sa vremenom prilagođavana ovu maksimalnu težinu?
hvala
Evidentirano
Vedran Jaksic
Vrhunski Znalac!
V.I.P.
Hardcore Member

Thank You

Profil WWW
« Odgovor #48 : 03.08.10, 23:17 »

Intenzitet se može povećavati povećavanjem radne težine, povećavanjem broja ponavljanja s određenom težinom i/ili smanjivanjem odmora između serija.

Meni je odgovaralo povećavanje intenziteta povećavanjem radne težine, ali samo za 1/4 kg po svakom treningu, što mi je bilo moguće jer sam trenirao kod kuće, pa sam mogao slobodno kombinirati težine na utezima.

Moguće je, kod treninga u teretani, dodavati magnetske pločice male težine, ali; to mi je poznato samo iz literature.

U prvim body buliderskim teretanama postojali su parovi jednoručnih utega - bučica na svakih 5 lbs (2,27 kg), a načelo je bilo: izvoditi vježbu s težinom koja se može savladati 6 puta, i trenirati s tom težinom dok se ne postigne 12 ponavljanja, pa onda uzeti prvu slijedeću veću težinu i s njom opet raditi dok se ne dođe do 12 ponavljanja.
Evidentirano
Darius
Ludi gitarist
Full Member

Thank You
-Given: 51
-Receive: 23

Režem BF na 8 % :D

Profil WWW
« Odgovor #49 : 07.08.10, 21:05 »

Profesore, molio bih Vas za savjet oko mojeg programa treniranja...s obzirom da preko ljeta nemam većih obaveza oko faksa i mogu se posvetiti treninzima povećao sam tjednu frekvenciju na 5 treninga utezima te radim LI kardio svako jutro na prazan želudac u trajanju od sat vremena i pošto mi je teretana dosta daleko onda mogu dodati i sat vremena brzog hoda u dane kad imam i trening utezima(30 minuta tamo i nazad sa torbom sa potrebnom opremom itd.). Podijelio sam trening ovako:

Ponedjeljak: Prsa/triceps
Utorak: Ramena/rotatori/trbuh
Srijeda: Quadricepsi/listovi
Četvrtak: samo jutarnji LI kardio i vježbe za posturu
Petak: Prsa/trbuh
Subota: Leđa/zadnja loža/biceps
Nedjelja: samo jutarnji LI kardio i vježbe za posturu

Prsa i trbuh radim 2 puta tjedno jer su mi to grupe koje zaostaju + tu mi se najviše sala nahvatalo -.-''a noge sam podijelio na navedeni način iz razloga što sam primjetio da ložu puno bolje pogodim kad je odradim sa leđima jer je dosta osjetim kod deadlifta, good morninga i hiperekstenzije pa sam samo još ubacio i tu dodatnu izolacijsku vježbu na spravi da je pošteno odradim; intenzitet je visok, volumen niži, serije i ponavljanja su tipa 5X5, 10X3, 6X4; pauze 45-70 sekundi(ovisno o broju serija i ponavljanja), trening sveukupno traje oko 60-70 minuta. Trening se zasniva na compound vježbama, naravno.

Zanima me da li je ovaj pristup ispravan i da li bi se trebalo nešto izbaciti/poboljšati?

Prehrana je sređena i nemam cheat obroka, ako osjetim pad snage ili umor prvi sljedeći teži trening(noge ili leđa) uradim blago punjenje kad unosim UH ujutro, prije treninga, u PWM-u i 1. krutom(oko 250 g sve zajedno), inače su samo nakon treninga utezima. Broj kalorija je na granici održavanja jer je sasvim pristojan deficit ostvaren putem aktivnosti, a nekad ode i više(npr. kod treninga nogu ili leđa).

Unaprijed Vam hvala na odgovoru Smiley
Evidentirano

Gubitnici traže razloge, a pobjednici traže načine...
Vedran Jaksic
Vrhunski Znalac!
V.I.P.
Hardcore Member

Thank You

Profil WWW
« Odgovor #50 : 16.08.10, 00:00 »

Sve je u redu osim ovoga:
Prsa i trbuh radim 2 puta tjedno jer su mi to grupe koje zaostaju + tu mi se najviše sala nahvatalo
Moguće je da se radi o jednom problemu (a ne o 2) = da vizualno zaostaju one grupe gdje se najviše sala nahvatalo, a put do rješenja nije u češćem treniranju mišića, između kojega i kože ima najviše sala, nego u smanjenju sala na cijelom tijelu.
Evidentirano
Darius
Ludi gitarist
Full Member

Thank You
-Given: 51
-Receive: 23

Režem BF na 8 % :D

Profil WWW
« Odgovor #51 : 16.08.10, 11:12 »

Hvala Vam Smiley da, znam na što ciljate...nastavit ću rezati do kraja, tj. dok ne budem skroz zadovoljan Smiley
Evidentirano

Gubitnici traže razloge, a pobjednici traže načine...
 Str: 1 2 3 [4]   Gore
Ispis
Skoči na:  

BODYBUILDING & FITNESS FORUM | Powered by SMF 1.1.8. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

Stranica je generirana za 0.078 sekundi uz 20 upita.