Profesore, molio bih Vas za savjet oko mojeg programa treniranja...s obzirom da preko ljeta nemam većih obaveza oko faksa i mogu se posvetiti treninzima povećao sam tjednu frekvenciju na 5 treninga utezima te radim LI kardio svako jutro na prazan želudac u trajanju od sat vremena i pošto mi je teretana dosta daleko onda mogu dodati i sat vremena brzog hoda u dane kad imam i trening utezima(30 minuta tamo i nazad sa torbom sa potrebnom opremom itd.). Podijelio sam trening ovako:
Ponedjeljak: Prsa/triceps
Utorak: Ramena/rotatori/trbuh
Srijeda: Quadricepsi/listovi
Četvrtak: samo jutarnji LI kardio i vježbe za posturu
Petak: Prsa/trbuh
Subota: Leđa/zadnja loža/biceps
Nedjelja: samo jutarnji LI kardio i vježbe za posturu
Prsa i trbuh radim 2 puta tjedno jer su mi to grupe koje zaostaju + tu mi se najviše sala nahvatalo -.-''a noge sam podijelio na navedeni način iz razloga što sam primjetio da ložu puno bolje pogodim kad je odradim sa leđima jer je dosta osjetim kod deadlifta, good morninga i hiperekstenzije pa sam samo još ubacio i tu dodatnu izolacijsku vježbu na spravi da je pošteno odradim; intenzitet je visok, volumen niži, serije i ponavljanja su tipa 5X5, 10X3, 6X4; pauze 45-70 sekundi(ovisno o broju serija i ponavljanja), trening sveukupno traje oko 60-70 minuta. Trening se zasniva na compound vježbama, naravno.
Zanima me da li je ovaj pristup ispravan i da li bi se trebalo nešto izbaciti/poboljšati?
Prehrana je sređena i nemam cheat obroka, ako osjetim pad snage ili umor prvi sljedeći teži trening(noge ili leđa) uradim blago punjenje kad unosim UH ujutro, prije treninga, u PWM-u i 1. krutom(oko 250 g sve zajedno), inače su samo nakon treninga utezima. Broj kalorija je na granici održavanja jer je sasvim pristojan deficit ostvaren putem aktivnosti, a nekad ode i više(npr. kod treninga nogu ili leđa).
Unaprijed Vam hvala na odgovoru